Tango Burger!

O φετινός Απρίλης ήταν, από πολλές απόψεις, ένας καλλιτεχνικός μήνας. Μέσα στο μουντό σκηνικό της οικονομικής κρίσης οι άνθρωποι εφευρίσκουν πάντοτε τρόπους να είναι δημιουργικοί και να περνάνε ένα ισχυρό μήνυμα μέσα απ’αυτή τους τη δημιουργικότητα. Ένα ισχυρό μήνυμα πέρασε και η θεατρική παράσταση Tango Burger η οποία ανέβηκε στις  18, 19,20,21,22,23,25 και 27 Απριλίου στο θεατράκι «Οχληρών» στην Κοζάνη με την τοποθέτηση επί σκηνής να γίνεται από την κ.Φωτεινή Χατζάρα και τους Νίκο Καριντζιά, Γιώργο Τουμπουλίδη και Ιωάννα Κουτσογεωργοπούλου στους τρεις πρωταγωνιστικούς ρόλους. Και το μήνυμα δεν ήταν άλλο παρά ένα μήνυμα αγάπης προς τον θλιμμένο κόσμο του σήμερα, ένας ύμνος στον έρωτα, στην αλληλεγγύη, στην αλήθεια, στην ελευθερία, στο πάθος και, φυσικά, στο tango.

Tango Burger

To Tango Burger είναι ένα θεατρικό έργο του Θανάση Σκρουμπέλου το οποίο θίγει πολλά από τα ερωτήματα που βασανίζουν τον Έλληνα του 2013 και άλλα τόσα. Μέσα σ’αυτό το αστυνομικό θρίλερ πολεμούν η ελευθερία με τα ατσάλινα δεσμά, η αγάπη με το μίσος, η ζωή με το θάνατο, το ατομικό «θέλω» με το «πρέπει» της κοινωνίας, η κριτική σκέψη με τη μασημένη τροφή, το θάρρος με το φόβο. Δυστυχώς, στον κόσμο του σήμερα οι φυλακές, το μίσος, ο θάνατος, τα «πρέπει» και τα «μη» της κοινωνίας, ο φόβος, η μασημένη τροφή και το brainwashing μοιάζουν να υπερτερούν έναντι των αντιθέτων τους. Καθ’όλη τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης μία σκέψη κυριαρχούσε στο μυαλό μου, μία ερώτηση η οποία εξακολουθεί να με βασανίζει: μπορούμε να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο; Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το φόβο με την ελευθερία; Το μίσος με την αγάπη; Να σπάσουμε τα δεσμά μας και να αγωνιστούμε για αυτό το καλύτερο αύριο; Μπορούμε;

Tango Burger

Βλέποντας τις ερμηνείες των τριών πρωταγωνιστών η απάντηση ήταν ξεκάθαρη: «Μπορούμε«. Οι ερμηνείες και των τριών ήταν μοναδικές, γεμάτος πάθος, ένταση και συναισθήματα. Ανατρίχιασα πολλές φορές κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης. Γέμισα με συναισθήματα. Μπορούσα να νιώσω τις εσωτερικές πάλες των ηρώων να γίνονται και δικές μου, μπορούσα να νιώσω τις σκέψεις τους, μπορούσα να αισθανθώ τα κίνητρά τους και τους φόβους τους. Το μόνο που μπορώ να σχολιάσω είναι ότι εδώ έχουμε τρεις εξαιρετικά ταλαντούχους νέους ηθοποιούς, τρεις εξαιρετικά ταλαντούχους νέους ανθρώπους οι οποίοι θα τα καταφέρουν σε ό,τι επιλέξουν να κάνουν στη ζωή τους.

Μετά την παράσταση ζήτησα από την Ιωάννα να μου πει ορισμένα πράγματα για το Tango Burgerνα μου περιγράψει πώς ξεκίνησε η συνεργασία, πώς ήταν η όλη εμπειρία, τι έμαθε μέσα απ’αυτήν και τι γεύση της αφήνει :

Η συνεργασία ξεκίνησε μέσα από τον Νίκο. Εκείνος ήταν που με έφερε σε επαφή με την Φωτεινή και κάναμε μια πρώτη δοκιμή. Η Γυναίκα δεν ήταν φτιαγμένη στα μέτρα μου. Και ήταν αυτό που με βοήθησε να απαγκιστρωθώ από ευκολίες δικές μου και να της δώσω την πολλαπλότητα που έχει. Ήταν μια όμορφη εμπειρία. Θα μπορούσαμε άνετα να παρουσιάσουμε επιθεώρηση για το πως κάναμε αυτήν την παράσταση! Πειράζαμε τόσο πολύ ο ένας τον άλλον, που αποκτήσαμε σταθερό κοινό ακόμα και στις πρόβες! Πέρα από αυτό, είδα πως λειτουργούν τα πράγματα. Σκληρή δουλειά, συγκρούσεις. Ζούσα επί τρεις μήνες σε δύο διαφορετικές πόλεις, αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένη τόσο από τη δουλειά που κατέβαλα, όσο και από το τελικό αποτέλεσμα. Ήταν αυτή η ιδιαιτερότητα του τόπου διαμονής μου, που με ανάγκασε να θέσω εξαρχής όρια και απαιτήσεις. Πρέπει να απαιτείς συνέχεια το καλύτερο. Και από τον εαυτό σου και από τους συνεργάτες σου. Αυτό ακριβώς μου έμαθε η παραγωγή αυτή. Να απαιτώ ποιότητα στη δουλειά μου, ακόμα και αν έπρεπε να χαλάσω τη ζαχαρένια μου. Έτσι είναι. Μου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση…

Το Τango Burger ήταν μία εξαιρετική παράσταση, απολύτως επίκαιρη, ταιριαστή μέσα στην εποχή της κρίσης. Έθεσε πολλά ερωτήματα αλλά έδωσε και μία απάντηση: ότι το να αγαπήσεις αυτόν τον κόσμο είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις για να τον αλλάξεις.

Φεύγω, λοιπόν, από την αιώνια απαισιοδοξία μου και ελπίζω να υπάρξει αυτό το καλύτερο μέλλον για το οποίο θα αγωνιστούμε και, αφού το πετύχουμε, θα το γιορτάσουμε χορεύοντας tango!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s